Thaiföld - a Mosoly Országa

2008. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Thaiföldön egyszerre kaphatunk ízelítőt az igazi, trópusi nyárból, és ismerkedhetünk meg egy egzotikus kultúra összes szépségével, érdekességével. Az országba látogató turisták számára az első számú vonzerő természetesen mindig az igézően kék, tiszta tenger marad, ám az ország egyedülálló növény- és állatvilágát, és a természeti szépségekkel megáldott belső vidékeket is egyre többen fedezik fel maguknak. Thaiföldi körképünk összeállításakor a legjelentősebb hazai online utazásértékesítő portál, a több mint harminc utazási iroda kínálatát összegyűjtő www.hurra-nyaralunk.hu ajánlatait böngésztük végig, képet kapva így arról is, hogy mi magyarok Thaiföld melyik részét célozzuk meg legszívesebben, és mit is tudnak nyújtani a magyar irodák a hazai utazóközönségnek.

Lehetséges, hogy első meghatározó élményünk az országról már a repülőről leszállva megfogalmazódik majd bennünk, hiszen a bangkokinál nagyobb repülőteret elképzelni is nehéz. Első csodálkozásunkból feleszmélve persze azonnal lesz hová indulnunk, hiszen Bangkokban, a thai fővárosban időzve semmiképpen sem szabad elmulasztani legalább a gazdag díszítésű, aranykupolákkal és színes szobrokkal teli királyi palotát vagy az úgynevezett "úszó piac" felkeresését.

Ne hagyjuk el a várost anélkül, hogy nem gyönyörködtünk a "Fekvő Buddhá"-ban, ebben a monumentális (46 méteres), aranyból készült szoborban, amelyet a Fekvő Buddha Templomában (Wat Pho) találunk. Mindenképpen érdemes tenni egy kirándulást Bangkoktól északra, az ország belseje felé is. Aki járt Ayutthayában, az egykor oly fényűzően csillogó régi főváros romjainál, soha többé nem felejti el a hely misztikus hangulatát. Már-már felfoghatatlan, micsoda béke és nyugalom árad felénk minden egyes kőből!

Innen nem messze találjuk Lopburi városát a legrégebbi thaiföldi templommal (Prang San Yot), a khmer építészet egyik igazi remekével. Ami azonban még ennél is különlegesebb, az a rengeteg kis majom, amely hatalmas csapatokban tanyázik a templom körül. Felejthetetlen élmény mindenkinek, aki közelről látta már őket! Innen induljunk végre dél felé, és adjuk át magunkat az igazi trópusi nyár örömeinek! A www.hurra-nyaralunk.hu-n összegyűjtött ajánlatok között böngészve azt láthatjuk, hogy a kínálat itt is rendkívül bőséges: a sok száz kilométer hosszú keleti és nyugati part legtöbb pontjára eljuthatunk szervezett utazás keretében, a gyönyörű partmenti szigetekről nem is beszélve. A legnépszerűbb üdülőrégiók felsorolását kezdjük Pattayával, amely Bangkokhoz legközelebb esik, és kiváló helyszín az aktív sportok kedvelőinek, emellett ez a thaiföldi éjszakai élet központja is. A tiszta, türkizkék vízéről híres Phuket szigete minden búvár álma! A szigetet a trópusi viharok szinte sohasem érintik, épp ezért az év bármely szakában ideális helyszín az nyaraláshoz. Amellett, hogy remek hajókirándulásokat tehetünk a környező kisebb (és talán még csodálatosabb) szigetekre, magát Phuketet is érdemes alaposan körbejárnunk, hiszen csendes öblöket és vad hegyláncokat is találunk itt, az egyedülálló élővilág értékeiről nem is beszélve. Nem kevésbé szép a másik népszerű nyugati sziget, Koh Samui sem! Amellett, hogy itt is lenyűgözően szép környezetben strandolhatunk, Koh Samui-t azoknak is ajánljuk, akik szívesen kerekednek fel egy kis őserdei kirándulásra. A sziget eldugott, erdő mélyére rejtett szoborparkját, hegyi túraútjait, és a hegyek gerincéről elénk táruló látványt semmiképp sem szabad kihagyni! Zárjuk a sort egy újabb kis földi paradicsommal. Az édenkert lehetett talán olyan, mint a Phi Phi szigetcsoport, amelynek nagy részét mára nem véletlenül nyilvánították védett természeti értékké. A sziget nem épült ki annyira infrastrukturálisan, mint a többi nyaralóhely, ám éppen ez az, amely oly egyedivé és varázslatossá teszi. Ha az eredeti, romlatlan egzotikus tengerpart vonz legjobban, Phi Phi Don tengerbe omló mészkősziklái és rikító színű madaraktól hangos ligetei között biztosan megtaláljuk majd, amire vágytunk! Ha kedvet kapott, hogy valóra váltsa álmait, és akár a közeljövőben felkeresse a Mosoly országát, ajánljuk a www.hurra-nyaralunk.hu oldalát, ahol nemcsak hogy az összes jelentősebb hazai iroda ajánlatait láthatja egy helyen, de akár percek alatt mindent elő is készíthet és le is foglalhat leendő thaiföldi utazásával kapcsolatban.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top