Hugh Grant ötvenéves

2010. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hihetetlen, de igaz! Az egyik legismertebb angol arc - habár nem látszik rajta - szeptember 9-én aranykorba lépett. Annak ellenére, hogy megnyerő, tipikusan angol külseje miatt szinte azonnal beskatulyázták a kissé esetlen, de jó fiú szerepébe, élete egyáltalán nem ennek a jegyében telt. Tanulmányait a híres-neves oxfordi egyetemen kezdte, de eredményeivel kevésbé sikerült kitűnnie, mint bohém életvitelével.

Annak ellenére, hogy megnyerő, tipikusan angol külseje miatt szinte azonnal beskatulyázták a kissé esetlen, de jó fiú szerepébe, élete egyáltalán nem ennek a jegyében telt. Tanulmányait a híres-neves oxfordi egyetemen kezdte, de eredményeivel kevésbé sikerült kitűnnie, mint bohém életvitelével. A kissé beképzelt, de inkább kedvesen, mintsem bántóan nagyképű fiatal Hugh még egy exkluzív meleg klubba is belépett lazaságát bizonyítandó.

A stílusosság és az igény, hogy kicsit mindig kilógjon a társadalomból később is jellemző volt rá. Saját elmondása szerint nem akart színész lenni, nem vágyott hírnévre, sem gazdagságra. (Persze ezt utólag könnyű mondani.) Első szerepét állítólag azért vállalta el, mert meg akarta magának szerezni filmbéli partnernőjét, második filmjében azonban már egy főszereppel büszkélkedhetett. Egy homoszexuális férfit kellett alakítania, amiért még abban az évben meg is kapta a legjobb színésznek járó díjat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Mégsem jött olyan gyorsan a siker, mint az ezek után várható lett volna. A már említett skatulyából rettenetesen nehéz kilépni, Grantnek sokáig nem is sikerült. Már-már úgy állt a helyzet, hogy neve ezzel le is áldozott. Ekkor azonban jött egy felkérés, mely végre megváltoztatta életét: Andie MacDowell partnereként kellett bizonyítania a filmben, mely azóta már jócskán klasszikusnak számít: Négy esküvő és egy temetés.

Szerencsecsillaga azóta sem hagyta el a színészt, rendre a legjobb komédiákban kap főszerepet. Mindenki számára emlékezetes élményt jelentenek az Áldatlan állapotban és a Sztárom a párom című, még a korai szakaszból, a kilencvenes évekből való vígjátékok éppúgy, mint a Bridget Jones, a Két hét múlva örökké vagy az Igazából szerelem az elmúlt évekből.

A sztár magánéletéről mostanában meglehetősen keveset tudni. A hollywoodi filmekkel együtt a bulvársajtót is kerüli, habár köztudott, hogy nem volt ez mindig így. Azok után, hogy az egész világot körbejárta a rendőrségi fotó, melyen éppen egy prostituált szolgáltatásait veszi igénybe, Grant visszafogta magát, mivel hírnevének mindez a legkevésbé sem tett jót. Egyre kevesebb betekintést engedett életébe, majd végképp kizárta a sajtót. Annyit mindenesetre lehet tudni, hogy jelenleg társ nélkül tengeti mindennapjait. Habár Liz Hurley-vel majd tíz évig voltak együtt, és később is akadt egy-két barátnője, saját bevallása szerint rémálomnak tartja a kapcsolatok kiismerhetetlen világát. Így már nem is kérdés, miért nem nős a hölgyek millióinak szívét meghódító színész. Boldog születésnapot kívánunk neki!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top