Fájdalomcsillapító a boszorkány üstben

2010. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fájdalmakról szívesen le tudnánk mondani! Sokat segítenek ellenük a természetes házi szerek. A fájdalom nagyon kellemetlen dolog, főleg akkor, ha a kiváltó okot nem tudjuk pontosan meghatározni. Elveszi életörömünket, elviselhetetlenné tesz bennünket, és többnyire nem érti a környezetünk, mert a kérdésükre, hogy mi fáj és miért, sokszor nem tudunk válaszolni.

Nagyon sok fajta fájdalomcsillapító létezik, de többnyire egy rőfnyi a mellékhatások leírása a használati útmutatáson. Ez ne legyen ok arra, hogy kétségbe essünk, mert teljesen egyszerű, mellékhatásoktól mentes házi szerek is vannak, melyekkel a fájdalmakat csillapítani tudjuk.

Tartsunk egy-két hetes kúrát a kosborral vagy másnéven kapcsos korpafűvel. Ha gyomrunk elviseli, akkor fűszerezzünk körülbelül három héten át erősen cayenne borssal. Ennek hatóanyaga, a capsaicin gátolja egy bizonyos fájdalom-ingerületszállító anyag kibocsátását, a fájdalom jelei így nem jelentkeznek.

Igyunk naponta háromszor egy csésze fűzfakéreg teát. 

Csavarjuk ki egy citrom levét egy mullkendőre.  Tegyük a beteg homlokára, és rögzítsük egy kendővel fél órára. Ez sokat segít mindazoknak, akiknek fáj a fejük.

Reszeljünk tormát. Keverjük el kevés ecetes vízzel, és csavarjuk bele egy kendőbe. Tegyük ezt a kendőt kb. 10 percre a beteg tarkóra vagy a nyakszirtre.

Készítsük el a következő gyógyteát, és igyunk belőle naponta több csészével: 5 gramm borsmenta, 5 gramm kamilla, 5 gramm pásztortáska, 5 gramm édeskömény, 5 gramm kapor, 10 gramm majoranna, 15 gramm málnalevél keverékéből. Ebből egy evőkanálnyit öntsünk fel két és fél deci forró vízzel, hagyjuk állni 10 percig, szűrjük le, és lehetőleg melegen igyuk meg.

Nagyon jó hatása van a következő teának is (várandós kismamák ne használják): 5 gramm vasfűgyökér,  15 gramm kankalin, 10 gramm sóska, 5 gramm encián, és 5 gramm bodza keveréke.

Erős fogfájás esetén, amely az arcunkra és a fülünkre is kisugárzik, segíthet az alábbi teakeverék: 15 gramm ezüstös hölgymál, 15 gramm egérfű, 15 gramm keserű narancshéj, 5 gramm korpafűmag keverékéből egy evőkanálnyi mennyiséget egy csészényi forrásban lévő vízzel öntsünk le, hagyjuk 10 percig állva, hűtsük le, és igyunk belőle naponta három csészével, amíg nem tudunk eljutni a fogorvoshoz.

Végezzünk gyors sétát, közben lélegezzünk nagyon mélyen. Vizsgáljuk meg, hogy az övünk vagy az ingünk nyaka nem szoros-e nagyon. Reggel és este javítsuk vérkeringésünket váltott meleg és langyos – nem hideg – tussolással. Tereljük el figyelmünket egy izgalmas könyv olvasásával.

Próbáljuk ki a tömjéntablettát, gyakran segít krónikus fájdalmaknál.

Sok fájdalom ellen segít a borsmenta olaja, az érintett helyeket gyengéden és vékonyan dörzsöljük be ezzel az olajjal, és engedjük, hogy a bőrünk beszívja, ennek a gyengéd hatását meleggel fokozni tudjuk. Mindenek előtt végezzünk allergia próbát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top