Húsos − gombás palacsinta

2008. 11. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, egy kis fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma, egy csomó petrezselyem, negyed kiló laska gomba, fél kiló darált hús, negyed kiló túró, kevés olaj és a fűszerek: só, bors, vegeta.

Kevés olajon, vagy margarinon megdinsztelem a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, a zellert és a gombát. Ezután a hússal együtt addig kevergetem, amíg készre nem párolódik. Utóljára a finoman összetört túrót keverem bele és addig főzőm míg levet nem ereszt, és a savó kicsapódik belőle. Lecsepegtetem és megtöltöm a palacsintákat ezzel a masszával, úgy mint a töltött káposztát. Végül lisztben, tojásban, prézliben panírozom és megsütöm bő olajban.

Túró helyett lehet sajtot tenni bele ha valaki idegenkedne a túrótól!

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top