Hozzávalók: 1 kg szilva, 3 dkg margarin, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj. Tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 1 kiskanál cukrozatlan kakaó. Krémhez: 1 csomag főzni való vanília ízű puding, 4 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor. Tetejére: 6-8 dkg reszelt étcsokoládé
A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, megkenjük a margarinnal és zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
Hagyományos módon piskótatésztát készítünk. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi masszába belekeverjük a kakaóport és a sárga piskótára csurgatjuk. Fakanál nyelével egy kicsit összekeverjük, hogy "cirmos" legyen. Közepesen forró sütőben kb. 180 °C-on sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a vaníliás ízű pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzá keverjük és a szilvára simítjuk. A tetejét reszelt csokival szórjuk meg. Kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyak kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Kiss Lászlónénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!