Húsos pite

2011. 01. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús, só, hagyma, bors, fokhagyma, egy kevés olaj, 2 ek. tejföl, füstölt sajt, mirelit leveles v. vajas tészta

Elkészítés:

A húsból jó fűszeres pörköltet készítünk és mikor már puha a hús és jó sűrű a szaftja, akkor kihűtjük és ledaráljuk. Egy sütőformát pl. gyümölcstortasütőt kivajazunk és kibéleljük a már kinyújtott tésztával úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A darált húst elkeverjük a 2 ek. tejföllel, de a szaftból is tegyünk bele, hogy jó kis masszát kapjunk. Beleegyengetjük a tésztába, a tésztára reszelünk sajtot, majd mindezt beborítjuk a maradék tésztával, de előtte a közepére csináljunk egy kis lyukat, hogy a gőz el tudjon párologni. A széleit levágjuk, tojással megkenjük a tetejét, és a sütőben készre sütjük. Ezt lehet gombás töltelékkel is csinálni, de akkor azt nem kell ledarálni.

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top