Húspogácsák tex-mex módra

2009. 02. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók (12 db): 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél cső piros húsú kaliforniai paprika, 50 dkg darált marhahús, 2-3 evőkanál készen kapható csilimártás, 2 tojás, fél kiskanál só, 15 dkg konzervkukorica, 25 dkg konzerv fekete vagy barna bab, 4 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez: 2 evőkanál olaj vagy vaj.

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A paprika magházát kimetsszük, húsát 2 milliméteres kockákra vágjuk. Mindezeket a darált hússal, a csilimártással, a tojással, a sóval, a lecsöpögtetett kukoricával és babbal meg a reszelt sajttal összedolgozzuk. Ezután 12 kis gombócot formálunk belőle, amiket egy közepes muffin sütő olajjal vagy vajjal kikent mélyedéseibe rakunk.

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 C, légkeveréses sütőben 170 C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Azonnal, forrón tálalható, de hidegen is finom. A húspogácsák ízét remekül kiegészíti, ha tálaláskor csípős ketchupot vagy édes-savanyú mártást is kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Bana Tímeának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top