Miranda szelet

2009. 02. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 egész tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 vaníliás cukor, 2 vaníliás pudingpor, 7 dl szénsavas üdítő, 1 dl étolaj, fél kilogramm tehéntúró.

A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a kristálycukorral, habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat kakaóport, lisztet, sütőport majd a keményre vert tojásfehérjéket. Tepsibe téve takaréklángon megsütjük, sütés után tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A margarint a 10 dkg porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat áttört tehéntúrót. Egyenletesen rásimítjuk a süteményre. A pudingporokat elkeverjük a felmaradt porcukorral, az üdítővel sűrűre főzzük. Tűzről levéve állandó keveréssel hűtjük, amikor langyos akkor tesszük rá a túró töltelékre.

Ezt a sütit biztosan sokan ismerik már, de azért hátha valaki még nem. Gyakran elkészítem mert nagyon mutatós és finom. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Baloghné Tündének és Végh Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top