Irány a Balcsi!

2009. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legtöbb ember számára a Balaton csak a vízparti lazításról, a napozásról, a vízibicikliről és a nagy nyáresti bulikról szól, pedig rengeteg egyéb dolgot is lehet ott csinálni. A nyár során számtalan fesztivál – például gitár – és bográcsfesztivál -, sportolási lehetőség, kiállítás és különböző hagyományőrző rendezvények várják az aktív pihenés híveit, akik szeretnék kicsit megismerni a környék kultúráját, történelmét, szokásait, akiknek a nyaralás nem jelent egyet az egész napos parton sütkérezéssel.

A környék természetvédelmi területeit is érdemes felkeresni, van itt felderítésre váró barlang – nem is egy -, arborétum, botanikai tanösvény és bivalyrezervátum, kilátók és sétautak. A fürdőzés szerelmeseit strandok, gyógyfürdők várják, valamint wellness szállodák a testi és lelki frissülésre vágyókat. Akiket érdekel történelmünk épített öröksége az feltétlenül keresse fel a Tihanyi Bencés Apátságot, a Festetics-kastélyt, vagy a szigligeti, nagyvázsonyi vár romjait.

Temérdek sportolási lehetőséget biztosít a Balaton környéke, értelemszerűen lehet horgászni, vadászni, lovagolni, a vizisportok iránt érdeklődők szörfölhetnek, vizisíelhetnek vagy vitorlázhatnak. Sok helyen lehet biciklit bérelni, tehát aki úgy gondolja, hogy két keréken vág neki a környező domboknak, akkor lesz rá lehetősége bőven.

 

Nehéz lenne abban tanáccsal szolgálni, hogy ki milyen szállást válasszon magának, van aki kempingezni szeret, és van, aki egy jól felszerelt szállodában szeretné eltölteni azt a néhány napot, míg olyanok is akadnak, akik csak úgy neki vágnak, mondván, hogy majd lesz valahogy, mindig akad valahol egy kiadó szoba. A lehetőségek száma szinte végtelen, ezért nehéz megmondani, hogy mennyibe kerülhet pár nap, vagy egy-két hét a Balatonnál, nagyon olcsón is ki lehet hozni, és akár sokkal többe is kerülhet, mintha valamelyik tengerpartra mentünk volna.

Mindenki igényei, vérmérséklete szerint válasszon magának megfelelő szálláshelyet, illetve programot egy nagyszerű balatoni nyaraláshoz.

A következő részben a falusi turizmusról olvashattok. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top