Ischler

2009. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ischler
Hozzávalók:
75 dkg liszt, 
50 dkg margarin, 
30 dkg porcukor, 
3 tojás sárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál kakaó
Ezeket összegyúrjuk, vékonyra ( kb. 2mm ) kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk belőle ( én közepes méretű pogácsa szaggatóval szoktam ), és zsírozott, lisztezett tepsiben ( alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsiben jobb, mert úgy nem koszolódik:)) ) 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7-10 perc alatt megsütjük. A kisült kerek formákat kettesével baracklekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Ehhez 10 dkg ét és ugyanennyi tej tortabevonót gőz fölött kb. 3 evőkanál olajjal felolvasztunk, és a sütemények tetejét belemártogatjuk.  Mikor a csoki megdermedt, kókuszreszelékkel vagy izlés szerint színes tortadarával díszítjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80 db, pár falatos isler lesz. Jó sütést!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top