Ischler
Hozzávalók:
75 dkg liszt,
50 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
3 tojás sárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál kakaó
Ezeket
összegyúrjuk, vékonyra ( kb. 2mm ) kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk
belőle ( én közepes méretű pogácsa szaggatóval szoktam ), és zsírozott,
lisztezett tepsiben ( alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsiben
jobb, mert úgy nem koszolódik:)) ) 200 fokra előmelegített sütőben kb.
7-10 perc alatt megsütjük. A kisült kerek formákat kettesével
baracklekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Ehhez 10
dkg ét és ugyanennyi tej tortabevonót gőz fölött kb. 3 evőkanál olajjal
felolvasztunk, és a sütemények tetejét belemártogatjuk. Mikor a csoki
megdermedt, kókuszreszelékkel vagy izlés szerint színes tortadarával
díszítjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80 db, pár falatos isler lesz. Jó
sütést!