Jó estét nyár, jó estét szerelem…. 1. rész

2010. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Oroszlán állatövi jegy és az 5. ház jelentéstartalma.   Az Oroszlán jegye az 5. az állatöv jegyei között, vagyis az 5. sorsterületet, (- ezt az asztrológusok háznak  nevezik,) vagy más néven házat soroljuk hozzá. Jelentéstartama: kalandvágy, azonosulási vágy, kockázat.
Az ötödik horoszkópházat közismerten szerelem-házként tartjuk számon. Ez az egyszerűsítés természetes. Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy nem egyszerűsítésről, hanem sűrítésről van szó, még szebben kifejezve, a szimbolikus kifejezésről.   A szerelem annyi mindennek lehet forrása, és annyi mindennek lehet célja. A szerelem olyan rendkívüli, mondhatjuk, kegyelmi állapot, ami kilendíti az embert a hétköznapok egyhangúságából, a munka, a taposómalom monoton sodrásából, és hirtelen új megvilágításba helyezi életünket.   Sőt, értelmet, sokszor új értelmet ad az életünknek. Különösen, ha hozzátesszük azt, hogy ez a rendkívüli érzés sok embert életében csupán egyszer keríti hatalmába, de akkor elementáris erővel jelentkezik, úgyhogy örökké emlékezetes marad, és ezért meghatározó is. A görög asztrológusok annak idején két kifejezést használtak az 5. házhoz:   Agathe=derék, becsületes, kellemes dolog Tüché=a forgandó szerencse.   A latin kifejezése az 5. házra:   Bona fortuna: jó szerencse.   Nemcsak egy szerencsés alkalmat jelent, mint mondjuk, egy négyes a lottón vagy egy jó üzlet, hanem a Fortuna mint olyan, egyben az ember egész sorsára vonatkozik, mintegy vezetve, befolyásolva azt. Gondoljunk csak arra, hogy a mitológiában Fortuna istennőnek társai és ellenlábasai vannak.   A középkor idején, az újkor hajnalán, amikor az asztrológia a klasszikus korát élte, a következő témákat is ehhez a horoszkopikus házhoz sorolták: szexuális élet, erotika, utódok.   Hiszen a szerelem kalandnak indul, óriási öröm, és egyben kockázat is, a szerelem ajándéka a gyermek.  Ezeket magyarázva bővíthetjük némileg a kört: természetesen azonos értelemben. A fizikai utódokon kívül ide tartoznak a szellemi vagy egyéb alkotások is. Mindez, amire átvitt értelemben azt mondjuk: „az én gyermekem”.   A gyermek nemcsak puszta létében tartozik ide, hanem a vele való bánás, a tudás átadása, a nevelés, vagyis a pedagógiai hajlam, a képesség. Az élet élvezete, az életöröm ugyancsak az ötödik ház jellemzője.   Az élet örömteli élése arra ösztönöz, hogy az ember kipróbálja képességeit, azok határát, hogy meddig lehet elmenni, és ez már kaland.
Annyi szépség és izgalom tartozik ehhez a horoszkopikus házhoz. Megfoghatóságában is olyan megfoghatatlan, mondhatjuk határtalan. Ha határtalan, akkor vele jár az ellenőrizhetetlenség vagy az irányíthatatlanság lehetősége, veszélye is.
 
Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.    


Szerző

donna.hu



Scroll to Top