A természetgyógyász válaszol

2010. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mit tegyél az utazási láz ellen? Az utazás kezdete előtt és alatt ne igyál kávét, alkoholt, és ne fogyassz tejtermékeket. Csak könnyű, zsírban szegény ételeket fogyassz, kekszet, gyümölcsöt, kétszersültet. Egy kis darab gyömbér elrágása megelőzi az utazás során az émelygést. Hajóutakon válaszd inkább a középen lévő ülőhelyeket, autóban legjobb, ha az „anyósülésen” utazol. Hosszabb autóutakon nyiss gyakrabban ablakot. Veszélyesek-e a tetanusz baktériumok? Egy fertőzés veszélye a későnyári időszakban a legnagyobb. A baktériumok leginkább a kert vagy a part földjében, de a pincében, valamint a konyhai szemétben is elbújhatnak. Már egy apró sérülés is a véráramba vezetheti a baktériumokat. A testben a kórokozók mérget adnak le magukból, amely fokról fokra az izmok görcsösödését okozza, mindenekelőtt a a légző izmokét is. Az egyetlen védelem a merevgörcs ellen egy tetanuszoltás, melyet mindenesetre 10 évenként jó felfrissíteni. Akinek egy szennyeződés jut a sebébe, és nem tudja, hogy az oltása még hatásos-e, feltétlenül menjen orvoshoz.

 

A nyers koszt okozhat-e fogproblémákat? Aki túlnyomó részben nyers koszton él, annak ügyelnie kell arra, hogy fogai ne menjenek tönkre idő előtt. A nyers zöldségfélékben sok erős sav található. Amennyiben hosszabb időre a szájban maradnak, megtámadhatják a fogzománcot. Ez azonban nem jelent mást, mint hogy egy nyers kosztból álló étkezés, illetve gyümölcs fogyasztás után alaposan meg kell mosni a fogakat.

  Hogyan előzhetjük meg a lábgombát? Tartsuk a lábainkat lehetőség szerint szárazon. Viseljünk nedvszívó zoknit vagy harisnyát. Ne vegyünk túl szoros cipőket, és ne hordjunk műbőrből készült cipőket. Cipőinket és zokninkat naponta váltsuk. Fürdés után mindig töröljük szárazra a lábujjak közét is. Uszodában viseljünk rendszeresen úszócipőt, és használjuk rendszeresen a fertőtlenítő belépőt. Ne használjunk közös törölközőt. Lábfejünket rendszeresen krémezzük be.

Árt-e a mustár az egészségünknek? Az egészségünk számára a mustár igen értékes, segíti a vérkeringést. A mustárolaj speciálisan izgatja a nyálmirigyeket, aktivizálja a gyomrot és az epét. A mustár segít a zsírokat és a keményítőt jobban megemészteni. A hörgők természetes ellenálló képességét is erősíti. A túl alacsony vérnyomást is emeli. Mindezen jó hatások kifejtéséhez naponta egy-két evőkanál mustár elegendő.

  A láb sebe nehezebben gyógyul? Szerezzünk be a gyógyszertárból bergamottolajat, amely a bergamottfa ehetetlen gyümölcséből készül. Keverjünk el két evőkanál hidegen préselt olívaolajat öt csepp bergamottolajjal, itassunk át vele egy pamutból készült kendőt. Esténként ezt tegyük a sebre, kössük át egy száraz kendővel, és egész éjjel hagyjuk rajta. Van-e a zöld teának tein vagy koffein tartalma? A zöld teában található koffein, amelyet korábban teinnek neveztek. A kávé koffeinja a szívre és a keringésre hat gyorsan és rövid távon. A tea koffeinje a testen át siklik, és hatása tovább tart, mert az agyon és a központi idegrendszeren át hat. Mit tehetünk viszketés ellen? Naponta maximum három alkalommal Halicar krémmel kenjük be a viszkető testrészt. Ez elmulasztja az allergikus viszketést. Az ecetes borogatás is használ, ilyenkor egy evőkanál ecetet tegyünk egy liter vízbe. Ezt naponta kellene alkalmazni. Tegyünk a bőrünkre nyers krumpliszeleteket, kössük át egy kendővel, és hagyjuk rajta kb. fél óráig. Mellőzzük a tusológéleket vagy szappanokat, főleg az erős illatúakat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top