Sertéstarja lecsóágyon

2010. 08. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

tarjaszeletek, két nagy hagyma, paprika, paradicsom, egy alma, fűszerek.

Egy jénai tálat kiolajozunk, a hagymákat belekarikázzuk, erre a paprikát, majd a paradicsomokat. A tarjaszeleteket ráhelyezzük, nagy fűszerezés nem kell neki, mivel a lecsó megadja az ízt. Egy kis só, bors, én meglocsoltam szójaszósszal. Az almaszeleteket közé helyezzük, nem árt egy kis vizet aláönteni, de csak keveset, lefedjük alufóliával és mehet a sütőbe. A jénaiban látszik jól, amint szépen forr a lecsó a húsok alatt. Ezeket a zöldféléket aztán összepasszírozhatjuk és tejszínnel vagy tejföllel besűrítve selymes szósz válik belőle,amit  tálaláskor a szeletekre önthetünk. Burgonyapürével, salátával készen is van a vasárnapi ebédünk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top