Jó estét nyár, jó estét szerelem... 3. rész

2010. 08. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha az asztrológiában a házak – sorsterületek – sorrendjében haladunk, akkor azt láthatjuk, hogy az első ház az egyéniséggel foglalkozik általában, a második ház az ember eszközeit tárja fel, a harmadik a kommunikációs készségét fejezi ki, a negyedik a családban elfoglalt szerepéről szól. Noha mindegyiknek van vonatkozása és kapcsolata a külvilággal, sőt részben azért is vannak, hogy az ember külvilághoz kapcsolódásának feltételeit vagy jobb lehetőségeit biztosítsák, az ötödik házban az előzőekhez nem fogható és hasonlítható módon fordulunk a világ felé. Ha képpel akarjuk megérteni, hogy miről is van szó, akkor úgy látjuk, hogy mindaz, ami az emberben a rá legsajátosabban jellemző módon összegyűlt, amit a teremtésben csak és kizárólag ő kapott, vagy mások kedvéért megfogalmazva, azt, ami miatt ez az inkarnációja történt, az itt, ezen a helyen, az ötödik horoszkópházban érhető tetten. Mintegy összpontosul, felduzzad, mint a kifakadni készülő rügy, és elemi erővel ki akar törni, ami idővel meg is történik. Hogy miként, erről olvashattok az alábbiakban.

Itt, az 5. házban jelentkezik az egyszeri alkalom, helyzet, amikor még a legpasszívabb, legvisszafogottabb ember is úgy érzi, hogy képes valamire, hogy valamit ki akar hozni vagy adni akar magából. És ezt az érzést, feltörő késztetést, majd pedig kibontakozó folyamatot valami különös, kellemes, élvezetes, ésszel nem irányítható kéj érzés kíséri. Akár így, akár úgy, az történik az emberrel, hogy saját magából egy teljesen új világot akar létrehozni, és amikor beindul, akkor az ember korlátlanul, önfeledten szabadnak és boldognak érzi magát. Nem tudom ezt máshoz hasonlítani, mint az önfeledten játszó gyermekhez, aki teljes intenzitással belemerül a játékába, beleviszi minden készségét, önmagát. Valami ilyesmi a kreativitás, amiről itt szó van.

A kreativitást nagyobb részt abban az értelemben használjuk, hogy az ember alkotókészségének kifejeződése, amit magából ki tud hozni. És különösen jeles oldala a kreativitásnak, hogy ha valami újat tud produkálni az ember. Bár tudjuk, hogy leginkább ismétlünk, reprodukálunk. Azonban abban is van kreativitás, az a kis módosítás, amit csak mi tudunk, ami a mi egyéniségünkből következik.

Mindez igaz, azonban hozzá kell tennem még valamit. Nemcsak a személy felől nézhetjük annak tevékenységét és tevékenységének produktumát, a tárgyat vagy az eredményt, hanem a világegyetem szempontjából, a világ felől is szemlélhetjük ezt a tevékenységet. És akkor még nemesebb megközelítésére lelünk. A kreativitás nem más, mint a teremtés művének folytatása. Tehát amennyiben a kreativitás alkotás, úgy a kreatív ember az Alkotó művét folytatja, teljesíti ki. Ennek fényében, tudatában teljesen érhetővé válik az alkotó ember izgalma, ihlete, felizzott lelkiállapota és ösztöne, sokszor szenvedéssel és szenvedéllyel teli ösztöne az alkotás folyamatában. Hiszen egy embert meghaladó, hatalmas szándék megvalósulásában lehet cselekvő munkatárs.

Jó estét nyár, jó estét szerelem... 1. rész Jó estét nyár, jó estét szerelem... 2. rész

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top