Mákos zserbó

2010. 08. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 15 dkg porcukor 20 dkg Ráma 1 dl tejföl Fél csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 1 db tojás 1 db kávétejszín, tortabevonó. A lisztet a cukorral, a tojással és a margarinnal összegyúrjuk, beletesszük a sütőport a tejföllel és a vaníliás cukorral. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük.

  Töltelék: 40 dkg darált mák 15 dkg cukor 1 bögre szilvalekvár Fél citrom reszelt héja 1 csomag mazsola (ízlés szerint). A mákot a cukorral és a reszelt citromhéjjal, kevés vízzel felfőzzük. Hozzáadunk 3 evőkanál szilvalekvárt, és tovább főzzük (ízlés szerint mazsolát is belefőzhetünk). A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (hagyományos méret). Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral, és rátesszük a mák felét, erre jön a második lap, ezt is megkenjük lekvárral, rátesszük a maradék mákot, és befedjük a harmadik lappal. Tetejét villával megszurkáljuk, és a tejszínnel bekenjük. Előmelegített sütőben világospirosra sütjük (150 fokon kb. 30-40 perc)

Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top