Joghurtos kuglóf

2009. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 2 és fél dl natúr joghurt /én 3 kicsi dobozzal tettem bele/, ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula.

 

A margarint a cukorral kikeverjük, csipetnyi sót teszünk bele, majd a citromhéjat, a tojásokat, jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, végül a joghurtot keverjük a masszához. Egy kuglóf formát kivajazunk, zsemlemorzsázunk, kb. 1,5 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top