Juliska sütije

2009. 02. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 4 tojás sárgáját 4 kanál cukorral habosra keverek, hozzáadok 2 kanál olajat, 4 csapott kanál rétes lisztet és 1 kanál kakaót.

Simára keverem, majd a 4 tojás felvert habjának kb a negyedével lazítom utána óvatosan beleforgatom a többi habot. Előmelegített sütőben megsütöm

A kihűlt tésztát megkenem baracklekvárral, a tetejére kétféle hab kerül.

Hab: fél liter tejszínhabot keményre felverem, majd 1 dl forró vízben elkevert szoba-hőmérsékletűre lehűtött zselatint keverek bele. A habot két részre osztom az egyikbe kakaót a másikba durvára tört mandulát, rakok. Először a kakaós habot, majd a mandulás habot rakom a tésztára és a végén reszelt csokival, díszítem.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Horváth Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top