Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
2 ek. olaj
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
pici só
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
3 ek. kakaó
Elkészítés:
Tészta:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a kovászt, majd bedagasztjuk a tésztát és 1 órát kelesztjük.
Krém:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval habosra keverjük.
A megkelt tésztát 7 egyforma részre osztjuk, és egy-egy cipót készítünk belőlük. Egy cipót zsírozott tepsi aljára nyújtunk, a többit téglalapra nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük őket és 3-3 tésztából 1-1 fonatot készítünk, majd azokat rárakjuk a tepsibe nyújtott tészta tetejére. Tojásfehérjével megkenjük a tetejüket és megsütjük.