Kakaós kalács

2011. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg liszt

3 tojás sárgája

2 ek. olaj

4 dl tej

5 dkg élesztő

2 ek. cukor

pici só

Krémhez:

25 dkg margarin

20 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

3 ek. kakaó

Elkészítés:

Tészta:

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a kovászt, majd bedagasztjuk a tésztát és 1 órát kelesztjük.

Krém:

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval habosra keverjük.

A megkelt tésztát 7 egyforma részre osztjuk, és egy-egy cipót készítünk belőlük. Egy cipót zsírozott tepsi aljára nyújtunk, a többit téglalapra nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük őket és 3-3 tésztából 1-1 fonatot készítünk, majd azokat rárakjuk a tepsibe nyújtott tészta tetejére. Tojásfehérjével megkenjük a tetejüket és megsütjük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top