Kakaós kavart süti

2009. 08. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3 egész tojás, 8 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 evőkanál tej, 12 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 10 evőkanál olaj, 2 evőkanál rendes kakaópor.

Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgép segítségével habosra keverem. Hozzáadom a 15 evőkanálnyi tejet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezt is kikeverem, majd jöhet az olaj és a kakaópor. A kikevert masszát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm-es nagyságúba, hogy szép magas legyen) rakom és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.   Közben cukros szirupot készítek: 12 evőkanál tejet 6 evőkanálnyi cukorral felforralok. Mikor a tészta megsült, porcukrozott tálcára rakom, és rálocsolom forró cukros szirupot. A tészta gyönyörűen be fogja mindet inni.

A tetejére csokis mázat készítek: 10 deka margarint megolvasztok, hozzáadok 4 evőkanál porcukrot, 4 evőkanál kakaóport, és 3 evőkanál tejet.  Mikor a tészta kihűlt, a mázat rásimítom. Nagyon finom úgy, hogy a máz nem keményedik meg a tetején, a tejes sziruptól pedig puha lesz a belseje. Aki édesebben szereti, az tehet több cukrot a tésztába és a mázba.

Jó étvágyat !

Köszönjük szépen Takácsné Németi Olgának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top