Hozzávalók: 1 csomag ostyalap, 5 tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 40 dkg darált keksz, 1 rum aroma, 1 csomag vaníliás cukor.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött felfőzzük, turmix gép segítségével, állandó keverés mellett - akkor jó, ha habos, és kb. háromszorosára nőtt a térfogata.
A gőzről levéve kis darabonként belekeverjük a margarint, majd a rum aromát, a kakaóport (ha más ízesítést akarunk, e helyett keverhetünk bele pl. kókuszreszeléket, citromot, mogyorót, stb.), a legvégén a darált kekszet.
Az ostyalapok üreges részét egyenes gyúródeszkára fektetjük, belekenjük a kész masszát, majd ráfektetjük a sima lapot. Jól rá kell nyomkodni, hogy mindenhol összeragadjon. Miután megfordítottuk, éles késsel a rudacskákat szeleteljük. A tetejüket olvasztott csokival díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.