Nagyon népszerű étel a családban, mindenki nagyon szereti. Természetesen mindenféle zacskós alap nélkül készül, mert azokat száműztem a háztartásból. Hozzávalók: 40 dkg nagy kocka tészta, 35 dkg főtt, füstölt tarja, 1 nagy fej vöröshagyma, 2,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejföl, 3 db kockasajt vagy reszelt sajt ízlés szerint, 1 egész tojás, 2 ek. liszt, étolaj, kevés ételízesítő, só, őrölt fekete bors. A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Közben a vöröshagymát nagyon kis kockákra vágom vagy aprítóval felaprítom. A tarját szintén az aprítóval vagy a húsdarálón ledarálom. A hagymát magas falú edénybe teszem, kicsit megsózom, és kevés olajon megpirítom. Amikor megpirult, ráteszem a tarját és pár percig együtt pirítom a kettőt.
Közben a 2 evőkanál lisztet elkeverem a tejszínnel, tejjel és a tejföllel. Belekeverem a reszelt vagy apróra vágott sajtot is, és fűszerezem kevés ételízesítővel, sóval, borssal. A tejszínes keveréket a sonkára öntöm, és felforralom.
Tepsit kikenem olajjal, s a megfőtt tészta felét beleszedem. Erre jön a ragu fele, majd a maradék tészta. Zárásként ráteszem a ragu másik felét. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Németi Olgának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.