Kalapács alatt a mozi ikonikus kosztümjei

2011. 06. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

3500 ruha, 20000 fénykép és több ezer eredeti moziplakát cserélhet majd gazdát a június 18-án megrendezésre kerülő eseményen. Hatalmas számok, és mint említettük, mind egyetlen gyűjteményből származnak: az Ének az esőben című musicalben Gene Kelly párját alakító Debbie Reynolds a tulajdonosuk.

Íme néhány igazán impresszív darab az árverésre kerülő kollekcióból:

Marilyn Monroe: Hétévi vágyakozás

Igen, ez az a ruha, ami fellebbent a földalattiban, kultuszt teremtve. Reynolds egyenesen a Fox stúdiótól vette meg a világhíres darabot. A várakozások szerint akár 2 millió dollárig is felmehet majd a licit a ruháért az árverésen.

Judy Garland: Óz, a csodák csodája

A becslések szerint 60-80 ezer dollárért sikerül majd eladni azt a kék kötényruhát, amit Garland viselt az Óz, a csodák csodájában.

Audrey Hepburn: My Fair Lady

Audrey Hepburn legendás ruhája Cecil Beaton tervező pályájának a csúcsa, és a szakemberek szerint a legelegánsabb darab, amit valaha is láthattunk a vásznon. Nagy valószínűséggel 200-300 ezer dollárért fog elkelni.

Julie Andrews: A zene hangja

Nem nagyestélyi, ám mégis világhíres ez a vörösesbarna ruha és a hozzá tartozó vászoning, melyben Andrews a Dó-ré-mi-t énekelte a filmben. 40-60 ezer dollárért szeretnék elárverezni.

Barbara Streisand: Hello, Dolly!

Ezt a virágokkal díszített lila ruhát Streisand abban a jelenetben viselte, melyben a ruhaboltban tanítja táncolni a srácokat. Várhatóan 20-30 ezer dollárért fog tulajdonost cserélni.

Elizabeth Taylor: Kleopátra

Ezzel a fejékkel vonult be Kleopátra Rómába Cézár fiával az oldalán, az ikonikus uralkodói fejdíszt valószínűleg 30-50 ezer dollárért tudják majd elárverezni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top