Kandírozott narancshéj

2009. 05. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 5-6 db nagy narancs, - kristálycukor, - pici fahéj, - víz.

A narancsok héját vékonyan meghámoztam, hogy minél kevesebb fehér rész kerüljön bele. Majd vékony csíkokra vágtam, és lemértem a súlyát-erre a későbbiekben lesz szükség. Felöntöttem annyi vízzel, ami ellepi, és ezt naponta kétszer cseréltem rajta, 3-4 napig.

Ezután a narancshéj súlyával - ezért mértem le - megegyező mennyiségű cukrot öntöttem hozzá, és természetesen tiszta vizet, majd 10 percig forraltam. Ezután a forralást ismételtem (immár ugyanazon lével), 3 napig, minden nap. Ha kell még önthetsz hozzá vizet, nehogy leégjen.

Kiszedtem a héjakat, hagytam megszáradni, majd olvasztott csokiba mártottam, és papírra tettem megdermedni. De akár fahéjjal ízesített kristálycukorba is megforgathatod.

Sokáig készül, de isteni íze van, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Rácz - Szabó Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top