Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin 20 dkg liszt 1 db tojás a tésztába 1 db tojás kenéshez 1 kávéskanál ecet pici só langyos víz szükség szerint
Hozzávalók a töltetlékhez: 1 kisebb káposzta olaj só, bors
A vajas-leveles tészta készítése a következő: A lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom és a margarint a közepére feldarabolva, ráhalmozom és betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom, majd a hűtőbe teszem és 30 percenként 3-4-szer nyújtom és hajtogatom.
Az utolsó alkalommal kb.2 mm-re nyújtom a tésztát, amit elfeleztem és a két darabon egyenletesen elosztom a káposztás tölteléket, amit a káposztás kocka készítésnél szokásos módon csináltam meg. Feltekerem a tésztát, majd még a szeletelés előtt felvert tojással megkenem a tekercset és utána kb.1,5 cm-es darabokra felszeletelem. Tepsibe rakva, előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütöm.
Természetesen, ha valaki a tésztát készen veszi, vagy előre elkészített tésztát használ kevesebb idő alatt elkészítheti. Kitűnő sörkorcsolya, de ebédre is nagyon jó. Ebből az adagból 53 darabot tudtam sütni.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.