Mandulakrém

2009. 09. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 zacskó 68 g hidegen keverhető vaníliaízű pudingpor, 3 dl tej, 2 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg porcukor, 1 dl tejszín, 6 dkg darált mandula, 2 dkg mandula lapka pirítva, folyékony baracklekvár, a díszítéshez ostya.

A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből az előírás szerint pudingot keverünk. Hozzáadjuk a darált mandulát. A tejszínt a porcukorral együtt kemény habbá felverjük. A habot a pudingba lazán belekeverjük, és üvegkelyhekbe rakjuk. Tetejére pár szem pirított mandulát teszünk, tejszínrózsát nyomunk a tetejére, és díszítjük a folyékony lekvárral és az ostyával. A felhasználásig hűtőben tároljuk.   A mandula helyett használhatunk a díszítéshez mandulás csókot, viszont akkor hagyjuk el az ostyát és a lekvárt is!   Jancsibá

Köszönjük szépen Halász Jánosnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top