Kapros zöldbableves
                        
                            2009. 07. 17.
                        
                     
                                            
    
        
            Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
        
     
                                           
                                                                                Kapros zöldbableves
30 dkg pulykamell
40 dkg zöldbab 
2 burgonya
5 dkg húsosszalonna
3 db. sárgarépa
2  fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, ecet, frissen őrölt bors, olaj
1 citrom leve
2 dl tejföl
Az
olajon a 2 fej felkockázott hagymát üvegesre párolom.                                                             Majd a 
sárgarépát is pár percig dinsztelem a hagymával.   Beledobom a
felaprított bacont és kisütöm a zsírját. A felkockázott húst 
is hozzáadom és fehéredésig pirítom, majd felöntöm vízzel. Felforralom,
hozzáadom a felkockázott burgonyát, a zöldbabot, a fokhagymát. Sózom,
frissen őrölt borssal megszórom és beleteszem a felaprított kaprot. Ha
a hús és a burgonya is megfőtt,  hozzáadom a tejfölt, citrom levét, a
balzsamecetet és utánízesítem.