Kapros zöldbableves
2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kapros zöldbableves
30 dkg pulykamell
40 dkg zöldbab
2 burgonya
5 dkg húsosszalonna
3 db. sárgarépa
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, ecet, frissen őrölt bors, olaj
1 citrom leve
2 dl tejföl
Az
olajon a 2 fej felkockázott hagymát üvegesre párolom. Majd a
sárgarépát is pár percig dinsztelem a hagymával. Beledobom a
felaprított bacont és kisütöm a zsírját. A felkockázott húst
is hozzáadom és fehéredésig pirítom, majd felöntöm vízzel. Felforralom,
hozzáadom a felkockázott burgonyát, a zöldbabot, a fokhagymát. Sózom,
frissen őrölt borssal megszórom és beleteszem a felaprított kaprot. Ha
a hús és a burgonya is megfőtt, hozzáadom a tejfölt, citrom levét, a
balzsamecetet és utánízesítem.