Mátrai borzas

2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mátrai borzas

1.5-2 kg héjába főtt krumpli

1 kg vékonyra szeletelt hús  (tarja)

5 dkg vaj

10 dkg prézli

3 szelet füstölt szalonna

20 dkg reszelt sajt A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom. A füstölt szalonnát beirdalom. A sajtot lereszelem. A húst paprikás lisztbe megforgatom, hirtelen kisütöm. A tepsit  kivajazom, prézlizem. A krumplit a tepsibe reszelem, szélesebb csíkokra, majd a paprikás lisztbe hirtelen megsütött  húsokat elterítem, majd újból reszelem rá a burgonyát. A sütő zsiradékot egyenletesen rálocsolom. Reszelt sajttal az egészet betakarom, elosztva a füstöltszalonnát is rárakom, majd aranysárgára a sütőbe megsütöm.

Amikor megsült kockára vágom és tálalom.

 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top