Kapucíner bomba

2008. 10. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: a kakaós piskótatekercshez: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál rum, 1 dl olaj. A krémekhez: 1,5 l tej, 6 csomag tejszínes pudingpor, 40 dkg sütőmargarin, 10 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál lefőzött erős kávé. A tetejére: ostyarudak.

A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróba. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem, és hűlni hagyom. Közben elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom. Ha kihűlt, habverővel krémesre keverem a puha margarinnal. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. Minden szelet után papírtörlővel letörlöm a krémet a késről, hogy ne maszatoljon. A maradék krémet elfelezem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét teszek. Itt érdemes megkóstolni a krémet, és ízlésünk szerint édesíteni! Egy nagy tálat kibélelek fóliával, majd piskótatekercs szeletekkel. Beletöltöm a kávés krémet, majd rá a kakaós krémet. A maradék piskótával befedem. Fóliával letakarom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom, ostyarudakkal díszítem.

Kissé macerás, de megéri a fáradságot. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csere Gabriellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top