Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg burgonya, 20 dkg tonhal konzerv, 1/2 citrom, 3 dkg vaj, 4-8 alma mérettől függően, 1 kis fej lilahagyma, tetszőleges saláta a díszítéshez.
A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citromlevével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet. Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzheti. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Csere Gabriellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!