Karamellás krémes

2009. 01. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg liszt, 1 kávés kanál szódapor, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál méz, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, kevés tej. Sárga krém: 5 dl tej, 2 cs. vanília puding, 2 dl víz, 2 evő kanál víz,15 dkg porcukor, 1 margarin. Fehér krém: 6 evőkanál cukor, fél dl víz, 5 dl Hullala tejszín, 1 teás kanát zselatin. Máz: 12 dkg porcukor, 2 cs. karamellás pudingpor, 2 evő kanál étolaj, és 3-4 evő kanál forró víz.

A tészta hozzávalóit tejjel meggyúrjuk, és 2 lapot sütünk.

A sárga krémhez a hozzávalókat összefőzzük, a porcukrot és a margarint kikeverve, a végén adjuk hozzá. Kenjük rá az egyik lapra.

A fehér krémhez 6 evőkanál cukrot megpirítunk, felengedjük fél dl vízzel. Amikor kihűl, be fog sűrűsödni. A tejszínt felverjük habnak keményre, belekeverjük a pirított cukrot, és a zselatint. Kenjük a sárga krémre, majd fektessük a tetejére a második lapot.

A mázhoz a porcukrot, a karamellás pudingport, az étolajat, és 3-4 evőkanál forró vizet kikeverjük, hogy kenhető legyen és a tetejére kenjük. Másnap szépen lehet szelni.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Németh Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top