Kardinális szelet

2009. 08. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Fehér csík: 8 tojásfehérje, csipet só, 18 dkg kristálycukor. Sárga csík: 3 tojássárgája, 2 egész tojás, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg liszt. Ragasztás: Valamilyen pikáns lekvár: én házi sárgabarackot és epert is próbáltam,mindkettővel nagyon finom.

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeveréses 160 C). Sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.

Fehér csík: A 8 tojásfehérjét csipet sóval félkeményre verjük,majd evőkanalanként hozzádolgozzuk a kristálycukrot, és addig verjük, amíg kemény, fényes habot nem kapunk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Sárga csík: 3 tojássárgáját és 2 egész tojást a por- és vaníliás cukorral addig verjük, amíg egészen ki nem világosodik és jó habos nem lesz. Hozzáadjuk a lisztet és azzal is jól összedolgozzuk.

A kétféle krémet külön-külön nejlon zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük, a zacskók végére kb. 1,5 cm-es lyukat vágunk, és kb. 33 cm hosszú párhuzamos csíkokat nyomunk belőle a sütőpapírra a következőképp: a tepsikre hosszában 3 fehér, majd 2 és végül külön 1 csíkot húzunk úgy, hogy köztük kb. ujjnyi távolság maradjon.

Az 3 és a 2 fehér csík között kitöltjük a sárga masszával. Mindegyikből kettőt készítünk. /fehér, sárga, fehér, sárga, fehér ebből kettőt, fehér, sárga, fehér, ebből is kettőt, és fehér csík ebből is kettőt készítünk./ A tésztákat bő 15 percre sütőbe rakjuk és aranyszínűre sütjük.

Amikor kihűlt, piramis formába egymás tetejére rakjuk: alul a legszélesebb, amit megkenünk lekvárral, rá a keskenyebb, ezt is megkenjük lekvárral, végül a külön megsütött egy csík fehér. A másik rudat is elkészítjük így. Kétujjnyi szeletekre vágjuk.   Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top