Kefírkrémes barack torta

2010. 12. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 4 tojás sárgája, 4 evők. cukor, 4 evők. liszt és a tojások kemény habja, ebből egy közepes tortaformában piskótát sütünk.

Krém: 2 kis pohár kefír, 2 dl cukrász tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, kicsi rum aroma, fél citrom leve, 20 dkg porcukor.

A cukrász tejszínt kemény habbá verni, a többi alapanyagot is kikeverni. Fél deci langyos vízben elkeverni 2 teás kanál zselatint azt egy kicsit felmelegíteni és ha kihűlt a kefíres krémhez önteni azzal is elkeverjük és a legvégén adjuk hozzá a keményre felvert tejszínt.

A piskóta tortát kirakjuk barack kompóttal és erre kenjük rá a krémet, egy kis időre hűtőbe tesszük, ha a krém megdermed  akkor lehet a tortát díszíteni én csokit reszeltem rá barackot tettem középre és színes cukorkával szórtam meg.

Mindenkinek jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top