Készítsünk ajándékot!

2008. 12. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Házilag készített ajándékokkal bárkit meglephetünk, kortól, nemtől, ismeretségi foktól függetlenül. A legtöbb ilyen meglepetés minimális kézügyességet, de több időt és odafigyelést igényel. Ne feledjük: néhány saját kezűleg készített aprósággal lelket csempészhetünk a személytelen bodegai ajándékokba is, és aki kapja, érezni fogja, hogy tényleg gondoltunk rá, nem pedig csak futtában lekaptunk valamit a bevásárlóközpont polcáról. Amikor készítjük, gondoljunk szeretettel arra, akinek szánjuk és átadáskor se felejtsünk el egy nagy mosolyt mellékelni hozzá – hiszen az a legdrágább ajándéknál is többet ér!

A saját kezűleg készített ajándékok skálája igen széles. Készíthetünk ehető, iható vagy csak díszként funkcionáló ajándékokat is. De a vásárolt ajándékot is könnyen egyedivé tehetünk egy házilag készített csomagolópapírral, masnival vagy kísérőkártyával. Ezek nem túl nagy dolgok, és a velük okozott öröm bőven kárpótol majd minket a készítésre szánt időért.

Ehető ajándékként készíthetünk bonbon, mézes csemegét, fűszerolajat, fűszer-ecetet, de kedves ajándék lehet egy általunk készített dobozka tele házi süteménnyel. Minden háziasszonynak remek ajándék a saját készítésű, szépen összefűzött receptkönyv. Ha itallal szeretnénk kedveskedni valakinek, készítsünk házi likőrt. Sokkal nagyobb örömöt szerezhetünk vele, mint egy ismert bolti márkával – hiszen azt ő is bármikor megveheti!

Univerzális ajándék a gyertya, a fotókeret, a fényképes naptár és a hímzett párnahuzat is. E tárgyak mindegyikét elkészíthetjük otthon, de a bolti darabokat is könnyen feldobhatjuk egy saját kezűleg rajzolt mintával.

Gyerekeknek készíthetünk társasjátékot, varrhatunk bábokat, különböző állatfigurákat, de saját készítésű karácsonyfadíszekkel vagy kézzel díszített ruhadarabokkal is meglephetjük őket.

Hogy elkerüljük a kapkodást, ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra. Osszuk be előre időnket, készítsünk listát a vásárolni és tennivalókról és csomagoljuk be jó előre az ajándékokat és írjuk meg az üdvözlőlapokat.

A karacsony.hu magazin részében a Praktikák rovatban majd bővebben is kitérünk a lehetőségekre, és igyekszünk bemutatni több egyedi ajándéktárgy elkészítésének módját!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top