Ki is a Mérleg?

2010. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem látványos csillagcsoport, de könnyen megtalálható annak alapján, ahogy nevezetesebb szomszédaihoz képest - keleten a ragyogó Skorpió, nyugaton az éteri Szűz - elhelyezkedik.

A Mérleg trapéz formáját alapvetően négy csillag alkotja, köztük a két legjobban ismert: a Zubenelgenubi (Déli Mérleg), és a Zubeneschamali ( Északi Mérleg). Az első „Zuben” sárga, világosszürke kettős csillag, a másodiknak sápadt zöld színe van.

A Mérleg csillagkép tavasszal és nyár elején látható a legjobban az égen. A Mérleg állatövi jegy képviseli az őszi napéjegyenlőséget, amikor a nappal és az éjszaka hossza egyenlő. Ezután az éjszakák egyre hosszabbak lesznek, amíg el nem érkezik a téli napforduló, decemberben, amikor a Nap a Bak jegyébe lép, amely az év leghosszabb éjszakája. Így a Mérleg az egyenlőséget jelenti, de amint a jeléből is láthatjuk, a Nap a látóhatár alá süllyed, azt mutatva, hogy az éjszaka uralma következik.

A Mérleg szimbolikája Három „hivatalos" kettős jegy van: az Ikrek, a Nyilas és a Halak. Ám a Mérlegnek is megadatott valami kettősség, a szimbóluma megjeleníti a két pólust alkotó végletet. A jel felső vonala mutatja a Mérleg magasabb rendű természetét, amelyet elsősorban az elme magasabb erői uralnak, ez a teljes mértékben objektív állapot. Ez a Mérleg-jellemnek az az oldala, amely pártatlan és nem kötődik az anyaghoz. Csak a gondolatok összhangja érdekli. - A Paradicsomban az önzés ismeretlen volt, mert nem volt „én” és „te”, sem „enyém” és „tiéd”, s nem vált külön a néző és a tárgy. Minden kettősség az isteni egység és a tökéletes egyensúly szféráján belül volt.

Ádám és Éva jelentette annak az összhangnak a kvintesszenciáját, amely a férfi és a női energia között fennállhat. A Mérleg jelének alsó vonala az anyagot jelenti. Itt az emberiség (amelyet Éva szimbolizál) úgy dönt, hogy eszik a tudás fájáról. Az almába való beleharapás azt jelenti, hogy az ember enged a kísértésnek, megerősíti személyes egóját, és belekezd az anyagi lét játékaiba. Így az ember megválik az Istenség Paradicsomától. Az ártatlanság elvész, s a látás tisztaságát elhomályosítják a személyes megfontolások. Az ember most az igazság értelmezését fogja alkalmazni, az ő igazságszolgáltatását, amelyik különválik az abszolút igazságtól. Minden jel megfelel a test bizonyos területének.

A Mérleg a rekeszizmot uralja, az emberi szervezetnek azt a részét, amely elválasztja a test alsó és felső felét. A Mérleg jelén azt látjuk, hogy az alsó vonal ábrázolja magát a derekat, a felső pedig a rekeszizmot és a köldököt.  Mivel a Mérleg jegye a házasság jegye is, a Vénusz uralkodási területe, a Mérleg hatással van a nemi szervekre is, s főleg azok összeköttetésére a vesékkel, az epehólyaggal, és a húgyvezetékkel.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189-185 emeltdíjas telefonszámon.   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top