Meghalt Tony Curtis

2010. 09. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A magyar származású amerikai színész Las Vegas közelében található otthonában halt meg szeptember 29-én délután. 85 éves volt. A halál oka szívleállás. A médiában tegnap felröppent híreket azóta a hatóság és a család is megerősítette.

A Tony Curtisként ismert sztár eredetileg Bernard Schwartz néven született New Yorkban 1925 június 3-án, egy Mátészalkáról kivándorolt zsidó család gyermekeként. 18 éves korában bevonult a haditengerészethez, a Második Világháború után pedig színésznek állt az akkor már szárnyát bontogató Hollywoodban. Leghíresebb filmjei a Van aki forrón szereti, a Spartacus, valamint a Minden lében két kanál tévésorozat. Kétszer nyerte el a Golden Globe-díjat, és 1959-ben Oscarra jelölték.

Curtis első feleségével és két legidősebb lányával.
 

Magánélete viharos volt: a fiatalkorában rendkívül jóképű színész nagy nőcsábász hírében állt. Igazi szexszimbólum volt. Ötször házasodott és hat gyermeke született, köztük Jamie Lee Curtis, aki szintén híres színész lett. A filmezésen kívül a festészettel is foglalkozott, és komoly karitatív munkát végzett, népszerűsítette külföldön Magyarországot. (Egy reklámfilmjének köszönhetően például 16 százalékkal több amerikai turista érkezett hazánkba 2004-ben, mint az előző években.)

A színészt 85 éves korában érte a halál. Nyugodjon békében.
 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top