Kilincs az ajtón

2009. 05. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nyugalom, a harmónia, a biztonság iránti igénye nagy. Érzelmi teherbírása gyenge, könnyen sebezhető. Szeretetét nehezebben mutatja ki. Felhőcskéi probléma jelenlétére utalnak, mindkét szülővel gondjai vannak. Érzelmileg erősen kötődik édesapjához, értékek alapján az édesanyával azonosul. Erős benne az apának való megfelelési vágy, de az elhajló fák azt sugallják, hogy valami miatt mégis elutasítja az apai értékeket. Valószínűleg a szülők által képviselt értékek nem azonosak, és hozzá az anyai értékek állnak közelebb. 

A két szülő közül úgy tűnik, mintha édesanyja lenne a szigorúbb. Anya néha „piszkálja, szurkálja”, úgy érzi, hogy anyától kimérten kapja a szeretetet. Ez annyit jelent, (példálózó jelleggel) hogy anya neheztel rá, ha ő rosszalkodik, nem fogad szót, nem felel meg az elvárásoknak, és ez egy gyerekben lecsapódhat úgy, hogy „amikor rossz vagyok, akkor nem szeret”. Lehet, hogy Kamilla nem igazán érzi édesanyja szeretetét, de az is lehet, hogy a rajz készítésének idején, valami miatt éppen összekapott anyával, és ez az élmény friss tüskét hagyott benne, amit ő le is rajzolt. A feszültséget viszont remekül levezeti. Ajtaja azt mutatja, hogy várja a kapcsolatteremtést, barátkozást, de meg is nehezíti azt. Nehéz hozzá bejutni, de szeretettel sikerülhet. A kilincs is segíti a bejutást, de jelzi azt is, hogy segíteni kell őt a barátkozásban, meg kell tanítani, hogy ne legyenek túl nagy elvárásai másokkal szemben.

A kislányt néhány éve érzelmi megrázkódtatás érte, vagy olyan esemény történt, amit annak élt meg. Ez összefügghet szülei válásával, esetleg kistestvér születésével. Kamilla a jövő felé orientált, vágyai a jövőbe néznek. Monotóniatűrése megfelelő, figyel a részletekre. Tollal készült rajza figyelemreméltó, aprólékos, szépen kidolgozott. Kézügyessége nagyon jó, érdemes erre figyelni.

Ihász Judit - grafológus

Kapcsolódó anyagok:

$$3155$$

$$3307$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top