Kínai édes-savanyú csirke

2009. 08. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pulykanyesedéket, vagy csirkemellet (nagyobb kockákra vágva)  előző nap sózni, borsozni, fokhagymázni, 2 tojásfehérjét villával elkeverni beleszórni kevés kukoricalisztet és ebbe beleforgatni a húst és hűtőbe tenni. Másnap pirosra sütni olajban.

A visszamaradt olajban 2 póréhagymát  2 sárgarépát gyufára vágva 2-3 gerezd fokhagymával gombával megpárolni. Amikor kész, hozzáadni a konzervananászt 1 üveg ketchupot, pici cukrot, sót, pár csepp ecetet. (1 kávéskanál étkezési keményítőt fél deci vízzel kikeverni hozzáönteni, és felforralni).

Rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk! Kész, nagyon finom jó étvágyat!

Köszönjük szépen Nagy Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top