Zalai borzas hús

2009. 08. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só A sütéshez: olaj.

A húst megsózzuk és félretesszük. A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajt felét. A húst lisztbe majd a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra, sütjük. Héjas-fűszeres sült krumplival, sajttal meghintve tálaljuk.   Tipp: Tejföllel is meglocsolhatjuk a tálaláskor, de kitűnően illik hozzá a majonézes saláta is. Pl. majonézes kukorica!   További klassz napot, és sok sikert kívánok!

Jancsibá Tapolcáról

Köszönjük szépen Halász Jánosnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top