Kismamuska madártej szelete TÉSZTA:
8 tojás fehérje 8 kanál cukor 8 kanál liszt 1 sütőpor
A fehérjét félig felverni, bele a cukor, jó kemény habot verni. Utána belekeverni a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe megsütni.
KRÉM:
25 dkg rámát 15 dkg porcukorral kikeverni
FŐZÖTT Krém:
8 tojás sárgáját 5 kanál cukrot 5 kanál lisztet 2 vaníliás cukrot 4 dl tejjel jól kikeverni, és felfőzni. Jó sűrű lesz.
Ha ez kihűlt összekeverni a margarinos krémmel és a megsütött lapra kenni.
Fél literes hulala tejszínt, jó keményre felverni és a krém tetejére kenni. Ebbe a tejszínbe nem kell cukor, mert van benne. Megszórni egy kis kakaóval.
Én nem szedtem ki a tepsiből, ott kentem meg. Könnyen tudjátok szelni, ha egy edénybe tesztek forró vizet és a recés kést mindig belemártjátok, hogy a kés meleg legyen. Közben le kell törölni, mert azért ragad rá egy kis tejszín.