Kismamuska madártej szelete

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kismamuska madártej szelete TÉSZTA:

8 tojás fehérje  8 kanál cukor 8 kanál liszt  1 sütőpor

A fehérjét félig felverni, bele a cukor, jó kemény habot verni. Utána belekeverni a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe megsütni.

KRÉM:

25 dkg rámát  15 dkg porcukorral kikeverni

FŐZÖTT Krém:

8 tojás sárgáját 5 kanál cukrot 5 kanál lisztet  2 vaníliás cukrot 4 dl tejjel jól kikeverni, és felfőzni. Jó sűrű lesz.

Ha ez kihűlt összekeverni a margarinos krémmel és a megsütött lapra kenni.

Fél literes hulala tejszínt, jó keményre felverni és a krém tetejére kenni. Ebbe a tejszínbe nem kell cukor, mert van benne. Megszórni egy kis kakaóval.

Én nem szedtem ki a tepsiből, ott kentem meg. Könnyen tudjátok szelni, ha egy edénybe tesztek forró vizet és a recés kést mindig belemártjátok, hogy a kés meleg legyen. Közben le  kell törölni, mert azért ragad rá egy kis tejszín.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top