2 nagy sárgarépa 2 cukkini 2 pirospaprika só 8 nagyon vékony szelet pulykahús 8 teáskanál bazsalikomszósz bors 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vaj hústű
A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk és mind a kettőt vékony szeletekre vágjuk. Ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk. A répa darabokat kb 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát és azzal még 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit és további 1 percig főzzük. A vizet leöntjük, a zöldséget hideg vízzel leöblítjük. A pulyka szeleteket kézzel kissé kinyomkodjuk. Mindegyikre kenünk 1teáskanál bazsalikomszószt, megsózzuk , megborsozzuk. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, majd felcsavarjuk. Két végét hústűvel rögzítjük. Egy nagy lábosban olajat melegítünk és a tekercseket 15-20 percig , közepes lángon aranybarnára sütjük. A vajat egy lábosban felforrósítjuk. Beletesszük a maradék zöldséget, megsózzuk, megborsozzuk, és a tekercsek mellé tálaljuk.