Töltött kifli és kakaós csiga

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Töltött kifli és kakaós csiga Töltött kifli :

1kg liszt, élesztő,cukor, 2 kiskanál só, 2db tojás, 2dl olaj,5 dl tej

Összedolgozzuk kicsit hagyjuk kelni 2 részre osztjuk utána vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk őket (különböző nagyságúra lehet attól függ mekkora kiflit akarunk). Megtöltjük a sarkát töltelékkel és feltekerjük a sarkától, kifli formára alakítjuk, megkenjük tojás sárgájával és kizsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőbe megsütjük. Még másnap is puha marad nagyon kiadós és olcsó.

Töltelék:

Túró, lekvár, sűrűbb puding, de lehet darál húsból is a töltelék (előtte megcsináljuk pörköltnek)

A kakaós csiga alapreceptje is ugyan ez csak kinyújtás után megkenjük olajjal rászórjuk a kakaóport amit cukorral összekeverünk. Feltekerjük és kb 2 cm-re vágjuk. Utána fektetve rakjuk a tepsibe, amit előtte kizsírozunk és lisztezünk előmelegített sütőbe sütjük. Tetejét szintén tojás sárgájával megkenünk. Ez is nagyon finom puha lesz és kiadós.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top