Koffein szelet

2009. 08. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: l db 6-8 tojásos piskóta, amibe sütés előtt 1 evőkanál őrölt kávét is szitálunk.   Linzertésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg zsír, 6 dkg kristálycukor, 1 db tojás, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukros, kb 1 dl tejföl.   Krémhez: 5 dl tej, 4 evőkanál liszt, 20 dkg Vaj, 25 dkg porcukor.   Tetejére: őrölt kávé.

  A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és egy lapot sütünk belőle, kis tepsiben. A krémhez a tejet a liszttel megfőzzük, mikor kihűlt, hozzákeverjük az előzőleg habosra kidolgozott vajas cukrot.   A sütemény összeállítása: a piskótát ketté vágjuk, az egyiket megkenjük a krém egyharmadával, rátesszük a megsütött linzertésztát, ezt is bevonjuk krémmel, majd beborítjuk a piskóta másik felével. A tetejére is krémet kenünk, végül őrölt kávét szitálunk rá. Két óra pihentetés után 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk.   Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Juhász Gyulánénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top