Linzer tésztát készítünk. Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg cukor 20 dkg hideg vaj /margarin/ 3 tojás sárgája 2 kiskanál vaníliás cukor
A tésztát hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órát, majd zsiradékkal kikent lisztezett tepsiben elősütjük, 10 percig.
Ezalatt elkészíthetjük a habot. Hozzávalók: 75 dkg negyedekre vágott szilva /lehet más gyümölcs is/ 5 tojás fehérje 2 kiskanál vaníliás cukor 20 dkg cukor 1 evőkanál rum vagy ennek megfelelő aroma 15 dkg kókusz reszelék csipet só
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a hozzávalókat és a szilvát. Ezt a krémet rákenjük az elősütött lapra és tovább sütjük, amíg a tetején a hab szépen megpirul. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Gyenes Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.