Kekszes mákos sütemény

2009. 11. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 5 tojás 6 evőkanál cukor 10 dkg darált mák 10 dkg kókuszreszelék 6 evőkanál liszt fél csomag sütőpor 3 csomag keksz vaj és liszt a kikenéshez

A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 1 evőkanál liszt 5 dl tej 25 dkg margarin 6 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor

A  mázhoz: 20 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál olaj

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 10 evőkanál vizet, majd a darált mákot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A masszát a kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben kb 200 C-on megsütjük.

A pudingport 1evőkanál liszttel fél liter tejben megfőzzük. Jól lehűtjük. Összekeverjük a margarinnal, cukorral és a vaníliás cukorral.( ha édesebben szeretik akkor több cukor is mehet bele). A tésztára kenjük a krémet. Erre a krémre tesszük egymás mellé helyezve a kekszeket. A mázhoz az összetevőket 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverjük. A sütemény tetejét bevonjuk a kakaómázzal.

Ha kihűlt, a kekszek mentén szeleteljük. Végül kókuszreszelékkel megszórjuk.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top