Kókuszos habszelet

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók  a tésztához: 12 dkg puha margarin 15 dkg cukor 4 tojássárgája 1 kis pohár tejföl 1 cs. sütőpor 22 dkg liszt Habhoz: 4 tojásfehérje 15 dkg cukor 1/2, 3/4 csomag kókuszreszelék Tészta megkenéséhez: sárgabarack lekvár

Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral összekeverjük. 2. A margarint és a cukrot habosra keverjük. 3. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, jól eldolgozzuk benne. 4. Belekeverjük a tejfölt, majd adagonként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. 5. Jól összedolgozzuk és kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe (40x25 cm-esben sütöttem) öntjük a tésztát. 6. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 7. A nyers tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral- nem kell félni, nem folyik le a tésztáról. 8. A végén pedig rákanalazzuk a kókuszos habot. 9. Lassan 150-160 fokon sütjük.

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top