Kókuszos-málnás szelet

2009. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 12 db tojás, 12 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, 3 mokkáskanál sütőpor, 3 mokkáskanál reszelt citromhéj.

A krémhez: 5 púpozott evőkanál liszt, 2-3 evőkanál cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dl tej, 25 dkg sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 1 cs kókuszreszelék, 50 dkg málna

A tésztához való alapanyagokból 3 darab 4 tojásos piskótalapot sütünk, a gáztepsinél kisebb méretű tepsiben. Mindegyik laphoz 4 tojássárgáját, 4 evőkanál cukorral kikeverünk, majd 4 keményre felvert tojásfehérjehabbal összevegyítjük. Beleforgatjuk az 1 mokkáskanál sütőporral, 1 mokkáskanál citromhéjreszelékkel elkevert lisztet, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük.

A krémet úgy készítjük, hogy a liszthez 2-3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot adunk, és apránként hozzáöntjük a tejet. Csomómentesen elkeverjük, majd lassú tüzőn sűrű krémmé főzzük.

Amíg kihűl, a szobahőmérsékletű margarint porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt tejes krémmel és a kókuszreszelékkel összekeverjük.

A piskótalapokat megkenjük a kókuszos krémmel, málnadarabokat szórunk rá, és mindhárom lapot egymásra rétegezzük. A legfelső lap tetejét is megkenjük krémmel, málnaszemeket rakunk rá, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Veres Kátyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top