Kókuszos meggytorta

2010. 03. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta:

15 dkg liszt fél csomag sütőpor 1 csipet só 4 tojás 2 evőkanál hideg víz 2 púpozott evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg kristálycukor 4 evőkanál hideg víz 1 evőkanál kókuszreszelék 1 evőkanál zöldcitromlé 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál rum

Meggyes krém:

1 üveg magozott meggy 7 dl tejszín 2 púpozott evőkanál porcukor 1 csomag zselatinlap (6 lapos) 1 pohár joghurt (140 gramm natúr) 1 púpozott evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

Előkészítem a kapcsos tortaformámat, sütőpapírral bélelem ki az alját.

A lisztet, a sütőport elkeverem 1 csipet sóval.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéhez adok 2 evőkanál hideg vizet, és kemény habbá verem, közben adom hozzá az 1 csomag vaníliáscukrot, és a 2 púpozott evőkanál porcukrot.

A tojássárgákat 4 evőkanál vízzel, 10 dkg cukorral krémesre keverem. Hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a felvert tojásfehérje habot – először csak az egyharmadát, majd a többit is lazán, hogy ne törjem össze a habot.

Elfelezem a tésztát, az egyik részéhez adom a kókuszreszeléket és a zöldcitromlét, a másik feléhez az átszitált kakaóport és a rumot. A sárga tésztát sütöm ki először, előmelegített sütőben, 20 percig, 200 C fokon. Majd a kakaós piskótát sütöm ki, szintén sütőpapírral bélelt tortaformában. 

Meggyes krém:

A meggybefőttet lecsöpögtetem, a levét felfogom. A tejszínt a porcukorral, kemény habbá felverem. 2/3 részét hűtőbe teszem, a maradékot elkeverem 1 dl meggy lével, 1 porár joghurttal és a kókuszreszelékkel. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom 5 percre, majd 4 evőkanál vízzel felmelegítem (de nem forralom fel!). Hagyom langyosra hűlni, majd apránként a meggylével kevert tejszínhabhoz adagolom. Hűtőbe teszem bő fél órára.

Összeállítás:

Kapcsos tortaforma aljára teszem a sárga piskótát, ráöntöm a meggyes krémet (még nem kötött meg teljesen, nem kell megijedni), rászórom a lecsöpögtetett meggybefőttet. Lefedem a kakaós piskótával, és megkenem a félretett tejszínhab felével. Újabb hűtés következik, legalább 2 óra.

Kiegészítés:

A tetejét úgy díszíted, ahogy akarod. Én bevontam habbal,megszórtam kókuszreszelékkel,és csoki szívekből van a lóhere,a széle körben,marcipánkenyér szeletek, némi tortadarával körbe szórva. A piskótának kevésnek tűnik a 4 tojás,de elég, mert csak két vékony piskóta kell hozzá. A tejszínből is csak 5 dl-est tettem, az is bőven elég volt, és a zöldcitromlé helyett,aromát használtam.

Jó sütögetést!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.  

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top