Kókuszpingvin

2009. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nemrégiben tanultam ezt a receptet, szeretném megosztani veletek!    Hozzávalók 25 darabhoz: 15 dkg zúzott keksz, 15 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 ek. rum, vagy amaretto.

Ezeket dolgozzuk össze, majd 25 részre osztjuk és kúp alakokat formázunk a tenyerünkkel. Fakanál nyelével a talpacskákba lyukakat fúrunk, melybe a következő masszát töltjük: 10 dkg vaj, 2 ek. kakaópor, 5 dkg porcukor, 2 ek rum v. amaretto. Ezt krémesre keverjük és betöltjük, majd kerek kekszekre helyezzük. Hagyjuk hűtőben kicsit megdermedni.

 

Díszítéshez megolvasztunk először egy tábla fehér csokit, olajjal elkeverve, majd  a has részeket belemártogatjuk. Megint hagyjuk, hogy rádermedjen. Aztán megolvasztunk egy tábla étcsokit, megmártogatjuk a hátrészt is a kép szerint, késheggyel szemeket pöttyintünk, majd szeletelt mandulát belenyomunk az oldalába - mint szárnyacskát. A csőrnek kicsi vajjal elkevert zúzott kekszet sárga v. piros ételfestékkel megszínezek, és olvasztott fehér csoki maradékkal felragasztom. Akár marcipánmasszából is elkészíthetjük a csőröket.

Megdermesztjük és el is készült a gyerekek kedvence! Jó étvágyat!   Köszönjük szépen Bojtos-Gyüre Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top