Nemrégiben tanultam ezt a receptet, szeretném megosztani veletek! Hozzávalók 25 darabhoz: 15 dkg zúzott keksz, 15 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 ek. rum, vagy amaretto.
Ezeket dolgozzuk össze, majd 25 részre osztjuk és kúp alakokat formázunk a tenyerünkkel. Fakanál nyelével a talpacskákba lyukakat fúrunk, melybe a következő masszát töltjük: 10 dkg vaj, 2 ek. kakaópor, 5 dkg porcukor, 2 ek rum v. amaretto. Ezt krémesre keverjük és betöltjük, majd kerek kekszekre helyezzük. Hagyjuk hűtőben kicsit megdermedni.
Díszítéshez megolvasztunk először egy tábla fehér csokit, olajjal elkeverve, majd a has részeket belemártogatjuk. Megint hagyjuk, hogy rádermedjen. Aztán megolvasztunk egy tábla étcsokit, megmártogatjuk a hátrészt is a kép szerint, késheggyel szemeket pöttyintünk, majd szeletelt mandulát belenyomunk az oldalába - mint szárnyacskát. A csőrnek kicsi vajjal elkevert zúzott kekszet sárga v. piros ételfestékkel megszínezek, és olvasztott fehér csoki maradékkal felragasztom. Akár marcipánmasszából is elkészíthetjük a csőröket.
Megdermesztjük és el is készült a gyerekek kedvence! Jó étvágyat! Köszönjük szépen Bojtos-Gyüre Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.