Kösd fel a cipőfűzőt!

2009. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2009-ben is folytatódik a „stilettó”, azaz a kecsesen formás, magas, vékonyított sarok térhódítása. Ehhez vastagított talpat kreáltak ugyan, de még így is minimálisan 10 centi hosszú sarokkal rendelkezik. Így ezt valójában az igazi gyakorlott akrobatáknak ajánljuk – e magas sarokban járó kezdők sajna meg sem tudnak mozdulni! Viszont minden kényelmetlenségért kárpótolja az áldozatot, hogy elképesztő fazonok lesznek. Lábfejtől bokáig kúszó, széles, láncos pátokkal, vagy szintén lábfejre dobott bőr fodrok…hmm.

Állatvédőktől máris elnézést kérek a divat diktátorok nevében, de 2009-ben óriási divat a kígyó, krokodil és más hüllő mintázatú lábbeli és egyéb kiegészítő. Azt azonban ne feledjük: egy öltözetben bőven elég egy hüllő mintázatú darab!

Tervezőknek hála, dübörög a telitalpú lábbelik trendje! Az egyetlen fazon, ami amellett, hogy iszonyú magas is lehet, még az is felveheti, akinek a magas sarok halálfélelmet okoz! Idén ebből óriási a választék: készítenek telitalpat parafából, fából, fémből, műanyagból is.

Persze a kényelmes, jó kis futkározós cipőkről sem felejtkeztek meg az idén sem. Még mindig divatosak a gladiátor szandálok, azonban talán több díszítéssel – kövekkel, fémdísszel, fodrokkal – dobják fel azokat. Így aztán összeállítástól függően akár alkalmi viseletre is kitűnő lehet! Bátran válogass a színek között – divatos sárga, piros, zöld, vagy kék színt is  vehetsz belőle.

Berobbannak a neon árnyalatok! Nemcsak a lapos futkosók, de a magas sarkú lábbeliknél is bevállalható idén a neonos árnyalatok bármelyike: világító zöld, sárga, rózsaszín, ciklámen… de óvatosan! Ne essünk túlzásba a vásárlásnál, mert lehet hogy jövőre gyaníthatóan ez már nem lesz annyira menő! Idén viszont nyugodtan válassz legalább egy ilyen modellt.

Akiket sokkoltak a neonszínek, most megnyugodhatnak: idén is divatban maradnak a klasszikus fekete-fehér párosítások. Ez a színkombináció sokáig Chanel nevéhez kötődött, most pedig más híres divatházaknál meghökkentő kombinációk születtek belőle. Csíkozással, fekete-fehér geometrikus mintákkal megbolondított kreációk készültek 2009-re, kedvezve a klasszikus színösszeállítás hódolóinak.

Emlékeztek a Hamupipőkés szatén és üvegcipős álmokra? Nos, ebben az évben az egyiket megvehetitek a boltokban! Szaténból készült igazi hercegnős, elegáns csodákat terveztek nekünk az idén, amelyek persze nem mindennapi strapára valók. Viszont alkalmi viselethez fejedelmi külsőt kölcsönöz! (Az üvegcipőre kicsit még várnunk kell!)

Ebben az évben is marad az etno lábbeli, akár magas sarkúban is. Különböző színes bőrökkel, kövekkel díszítve alkalmi viseletnek is remekül megfelel. Ezen kívül pedig a sok pántos szandálok mindenképpen trendik lesznek – azonban idén nem futnak a pántok a bokánál feljebb. 

Nem feltétlenül kell a legdrágább cipőmodellekre gondolnotok a fenti felsorolásban. Higgyétek el, hogy mindegyik divatos fazont meg lehet majd kapni megfizethető áron is! Egy jó tanácsot azért hadd adjak: amellett, hogy divatos legyen a cipőd, legyen szempont a kényelem – olyan lábbelit viselj, amivel nem teszed tönkre a lábad. Arra ugyanis még nagyon hosszú ideig szükséged lesz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top