Hozzávalók: 3/4 kg finomliszt 2 egész tojás leveszöldség (tetszés szerinti mennyiség) 3 nagyobb fej vöröshagyma kis zsír, vagy olaj só, fekete bors, pirospaprika, levesízesítő.
A zöldségeket megpucoljuk, kisebb vagy hosszúkásra vágjuk, mintha húslevest készítenénk, és feltesszük főzni, természetesen ízesítsük ízlés szerint. Közben, a vöröshagymákat apróra vágjuk, és olajon, vagy zsíron megdinszteljük, és kis fekete borssal, pirospaprikával összekeverjük. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, és kinyújtjuk kerek alakúra. Ha megvan, a tésztát fele területét, picit még enyhén megsózzuk, pici borsot is hintünk. Ezután dinsztelt pirospaprikás hagymát a tészta feléig elosztjuk, a tészta szélén, hagyjunk kb. 1 cm üres részt.
Amikor ez is megvan, a tészta másik üres felét ráhajtjuk erre a bekent részre, hogy elfedje, tenyerünkkel átsimogatjuk, és 2 cm-es széles csíkokat vágunk, vízszintesen, ez hosszú csík lesz, tehát vágjuk félbe, és a csíkdarabokat próbáljuk hurkolásszerűen megkötni, és nyomogassuk kicsit a szélét, hogy ne nagyon folyjon ki a hagymás szaft, tegyük egy tálba, és így sorba, mindig vágjunk, és csinálgassunk gumókat.
Ha kész van ez is, és megfőtt a zöldség, a levesbe helyezzük a megkötözgetett tésztát. Nem kell sokáig főzni a tésztát, elég neki kb. 10 perc, mert később a forró lében még ázik, és nagyon lágy lesz.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Anikó, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.